21 Δεκεμβρίου 2010

΄Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ...

Με άλλα λόγια...
δηλαδή πάλι εγώ και πάλι εδώ!
(΄Οπου "εδώ" βλ. διαδίκτυο. Σα να λέμε... σιγά μη γλύτωνα (από την επιδημία του αιώνα) ή σιγά μη μου γλύτωνε το διαδίκτυο από μένα!)

 Χρώματα κι αρώματα ...

Ενημερωτικά: Δεν είμαι στο φέις-μπουκ, ούτε στο τουίτερ ...
Eίχα όμως κάποτε ένα άλλο μπλογκ... Ο Μπλόγκερ ας το αναπαύσει :))

Είναι η δεύτερη; τρίτη; φορά που αποφασίζω να γίνω πάλι in και της μοδός ... και να δημιουργήσω ένα μπλογκ ... αλήθεια τί είναι και τί σημαίνει μπλογκ; Είναι κάτι σαν "μπλοκ" χωρίς το γ έτσι; Τί σημαίνει τώρα μπλο(γ)κ; Για μένα έχει κάτι από μπλοκ-άρισμα, κάτι από μπλοκ ιχνογραφίας, κάτι από μπλοκ για (ψ)ώναι, σημειώσεις, κλπ. και άλλα πολλά και διάφορα!

Λένε σημαίνει ιστότοπος!
Και ιστότοπος σημαίνει τί;
΄Ενας τόπος που ένας Θεός μόνο ξέρει που ακριβώς είσαι και είναι; ΄Ενας τόπος που ποιος ξέρει που ζεις και βασιλεύεις;  ΄Η μήπως ένας ιστός που σε μπερδεύει, με μπερδεύει, τον/την μπερδεύει, μας μπερδεύει, σας μπερδεύει, τους μπερδέυει ... με σένα, με μένα, με αυτόν/αυτήν, με μας, με σας, μ΄αυτούς/αυτές; Που μπερδεύει με διάφορα; με αδιάφορα; με διάφορους; με αδιάφορους; Κάποτε μπορεί και να τα καταφέρω ν΄απαντήσω ...

Επανέρχομαι ... 
Κι όπως η μόδα κι όλος ο "κόσμος" το απαιτεί, ξανα να΄ μαι λοιπόν κι εγώ εδώ!!!

Χαίρετε, χαίρετε!

Αυτή τη φορά ελπίζω να το πάρω σοβαρά και να μην τα πάρω και τα παρατήσω πάλι. Θα προσπαθήσω- δεν το υπόσχομαι- να είμαι συνεπής,  ορεξάτη, με καινούργιες ιδέες -όσο κι αν ο τίτλος έχει να κάνει με παλιά- ενδιαφέρουσα, όχι μακροσκελής ούτε ανάποδη κι εκνευριστική! Ελπίζω να μην τα βάλω με τους άντρες, με τις γυναίκες, με τις σχέσεις, με διαδίκτυο και να είμαι υπομονετική, τρυφερή και γλυκειά ... και να τα λέμε συχνά :)

21 του Δεκέμβρη - Φέτος Τρίτη, τρίτη μέρα της βδομάδας, μιας κι η βδομάδα -αντίθετα απ΄ότι πιστεύεται- αρχίζει την Κυριακή!

Ιουλιανής μάρτυρος και Θεμιστοκλέους

Μυρωδιά της ημέρας: Κανέλλα και γαρύφαλλα - Μελομακάρονα ενόψη ...

Σαν σήμερα: Σμύρνη, Βουρλά ή Ουρλά και Αλάτσατα
Το Δωδεκαήμερο έχει αρχίσει, η πάστρα, τα ψώνια κι η νηστεία το ίδιο. Το μυαλό εδώ και μέρες είναι γεμάτο μπαχάρια, μυρωδιές, βούτυρα, μυρωδικά, φαγάκια και γλυκάκια και μια προσμονή, μα μια προσμονή!

!!!!!!!!!!!!!!!

΄Εχασα το υπόλοιπο απ΄το κείμενό μου -ως σωστή πρωτάρα- παίζοντας με την επεξεργασία σελίδων! Και καμιά όρεξη δεν έχω να στραβωθώ ψάχνοντας και να σπάσω άλλο το κεφάλι μου! Αν πάει έτσι, δεν το βλέπω να ΄χει και πολύ μέλλον το μπλογκ μου!!!
..........................................

΄Εχασα το υπόλοιπο κειμενάκι μου προσπαθώντας να σουλουπώσω το νεόκτητον μπακαλικάκι* μου και πολύ λυπάμαι γι΄αυτό αλλά δυστυχώς, παρόλο το ψάξιμο, τίποτα δεν κατάφερα. Μα ούτε ένα ίχνος, ούτε καν μια λέξη δεν κατάφερα να ανακτήσω ...

*τουρκιστί μπακάλ = ελληνιστί παντοπώλης ... κι ο παπούς μου, του μπαμπά** μου ο μπαμπάς,  παντοπώλης (μπακάλ-ης)  -και μυλωνάς (ντειρμιτζής)- στη Σμύρνη
και της μαμάς μου ο μπαμπάς, στα Βουρλά κασάπ(ης)... Ναι βρε, χασάπης! Γιατί;   

**τουρκιστί μπαμπά = πατέρας

Καλά σας βράδια

Ε.-



2 σχόλια:

Dina Vitzileou είπε...

Επι τέλους το τόλμησες !!!!
Ουφ!! νοιώθω σαν να άνοιξε ενα παράθυρο εκεί στα βόρεια.
Τί καλά ..άντε βρε θα σε προσέχω να μην πάρεις ανάποδες , γι αυτό περιορίσου στις όμορφες μυρωδιές τα μπαχάρια και τα βούτυρα.
Πως μ αρέσειιιιιιιι.
Καλορίζικο!

E.- είπε...

Ντινάκι κοριτσάκι; Καλημερούδια σου καλέ
΄Ηξερα την αγάπη σου για τις φωτογραφίσεις/φωτογραφίες!
Τώρα τη βλέπω κιόλας !!! Απίστευτα όμορφη και ... λίαν ομιλητική!

Αχ, τι να πω! Το τόλμησα αλλά... on verra!
΄Εχω πολλά να μάθω ακόμα μέχρι να γίνω εντελώς ευπαρουσίαστη!

Ναι, να με προσέχεις! Κι εγώ θα σ΄αγαπάω!!! Πολύ! Πολύ!

:)) Παράθυρο στο Νότο εσύ, παράθυρο στο Βορρά εγώ κι εδώ ένα παράθυρο στη Σμύρνη, με πολλά-πολλά παραθυράκια παντού ... για ήλιο, φως, δειλινά ...

Φιλί

miss u