24 Ιανουαρίου 2011

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη ...

Γενάρης 24, Δευτέρα, καλή βδομάδα - Ξένης οσίας ... και Ξένης νυν συμπεθέρας μου ...
θα επιθυμούσα να πω νυν και αεί αλλά δεν μου πέφτει λόγος άσε που με το "κισμέτ" δεν μπορώ να τα βάλω :)

Σύνδεση με τα προηγούμενα
Δεν έχει ούτε φαγάκι, ούτε γλυκάκι σήμερα. Δεν θα το κάνω το ιστο-τοπάκι μου όπως τόσα άλλα. Υπάρχουν τόσα πολλά μπλογκς με συνταγές -καλές, κακές, κοινές, σπάνιες, υπέροχες, ακριβές, πολύπλοκες, ακαταλαβίστικες- που το δικό μου περισσεύει κι ανάγκη δεν το ΄χετε.

Από καιρού εις καιρόν θα σας γράφω καμιά συνταγούλα, απ΄αυτές τις αγαπημένες που έχω αλλά όχι κάθε μέρα, όχι συνέχεια! Θα σας τις γράφω όταν με πιάνει νοσταλγία, όταν με τριγυρίζουν ευωδιές κι αρώματα από μπαχάρια και βότανα, όταν με τριγυρίζουν τρυφερές αναμνήσεις, όταν θέλω να φάω σοκολάτα, όταν νιώθω αγάπη κι όταν υπάρχει λόγος!

Μόνο, σχετικά με τις συνταγούλες, δυο πράγματα μόνο:
Αποφασίστε τι ύφος και τι είδος θέλετε να έχει το φαγάκι σας! Το θέλετε παραδοσιακό, χρησιμοποιείστε τα παραδοσιακά υλικά. Μην βάζετε ότι μπαχάρια και μυρωδικά είναι της μόδας! Μην υπερβάλλετε βάζοντας πολλά και διάφορα! Μην ακούτε τι λένε οι άλλοι! Βάλτε τα υλικά που έβαζε η γιαγιά σας, η μαμά σας ... Μην βάζετε ότι βάζουν στην τηλεόραση. Τα ντοματίνια είναι απλά της μόδας! Οι πιπεριές, ότι χρώμα και να ΄χουν, δεν πάνε παντού! Είναι δυνατές και στη γεύση και στο άρωμα και τα "σκεπάζουν"! Χάνεται έτσι το παραδοσιακό! Χάνεται αυτό που δίνουν τα παραδοσιακά υλικά, χάνεται και "χαρακτήρας" και  "χρώμα" !
Αν τώρα θέλετε να πρωτοτυπήσετε ... κάντε μια δοκιμή πριν. Κάντε μια μικρή ποσότητα απ΄το φαγάκι ή το γλυκάκι που θέλετε, με τα υλικά που έχετε κατά νου ... και δοκιμάστε το αποτέλεσμα! Αν σας "κάνει" για τα καλά ... τότε να επιμείνετε. Φτιάξτε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας! Αν δεν σας "κάνει" ή το σκεφτόσαστε, σκεφτείτε, ξαναδείτε το ... αλλάξτε το ... και βλέπετε!
Αν πάλι θέλετε να αφήσετε αχαλίνωτη τη φαντασία σας ... τότε κάντε ότι θέλετε κι ότι κατεβάσει ο νους σας! Και καλέστε τους καλύτερους σας φίλους, που δεν θα τολμήσουν να σας πουν το πόσο χάλια είναι! ΄Η καλέστε κάποιους που δεν χωνεύετε ή τέλος πάντων κάποιους κι όποιους να ΄ναι αλλά να είστε έτοιμοι για σχόλια και βαθμολογία που άλλαθα περιμένετε κι άλλα θα είναι ... Κάι από "Κάτι ψήνεται" δηλαδή!!!

Κι όπως είπαμε, βάζετε τα χεράκια σας όπου γίνεται! Στο ανακάτεμα, στη ζύμη, στο πλάσιμο ... Τα χρυσά σας τα χεράκια!

Σύνδεση με τα επόμενα

Μεσόγειος, Σμύρνη ... 1915 - Αλάτσατα... Νοέμβριος (Σκορπιός)

................

"...με μοναδική έγνοια να συμβάλλω στην ανάπλαση ενός κόσμου που χάθηκε για πάντα, να θυμούνται οι παλιοί,
να βγάλουν σωστή κρίση οι νέοι" Διδώ Σωτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: